Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tomaten skänker hopp…till ”någon” som väntas vem då?


Första advent

I snötäckt landskap
vandrar tomten fram till
mitt fönster

Han ler slugt sitt märkvärdiga
leende med sin röda luva
mot förväntningarna som
ännu inte hänt

Dom plötsliga knackningarna
på min dörr som ännu väntas
i lyktans sken menande visar
julbrevet har han fått
de är välbevarat i säcken

När de första ljuset brinner i köket
ett guldspår från ljuset glimrande sprider sig
munnen full med lussekatter
och nybryggt kaffe
vinkar mot tomtens kvicka språng
röda luvan han håller hårt om
genom snövindars väg
genom snötäckta skogen…


Inspiration av : Kungskobran o Lottie Ålhed




Fri vers av Drömmar i universum
Läst 67 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-12-03 16:52



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Intressant dikt som sätter igång min fantasi.
2023-12-06

  Evelyn Falk Möller VIP
Undrar vad han menar med detta något udda och lite skrämmande beteende.... Men alla tomtar är inte snälla säger sagorna.

2023-12-04

  Kungskobran VIP
Intressant dikt, vad vill tomten egentligen
2023-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum