Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jullåtar på radion

I år har de huggit ner alla träden,
så från köket kan jag se trafiken
Alla där har anledning att skynda sig hem
och radion spelar jullåtar igen

Minnet och kroppen rycker tag
som om det bara gått en dag
Var det verkligen ett helt år sen
du satte dig ner här sista gången?

Julmusiken river i mig
Varje ton, varje röst skakar livet ur mig
Som när du lämnade kvar mig med tomhet
och jag satt här böjd över bordet

Alla bilar som skyndar, ta med mig hem
Från köket, från radion, från den tomma stolen

Minnet kan allt utantill,
men tiden går även om den står still.




Bunden vers (Rim) av Jennifer Cecilia
Läst 50 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-05 16:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ännu en anledning att inte lyssna på radio (vilket jag aldrig gör).
2023-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Jennifer Cecilia
Jennifer Cecilia