Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt själen dansa naken

 

Poeten inom mig säger:SKRIV

och jag överväger beslutet

- Var detta vad jag ville med mitt liv

att skalda oavbrutet?

 

Poeten inom mig säger:DIKTA

frestar med otal influenser

då börjar motståndet svikta

jag får svåra abstineneser

 

Poeten inom mig säger:SE SÅ

tänk över dina möjligheter

SÄTT NU IGÅNG vill jag föreslå

blotta dina egenheter

 

Poeten inom mig säger: BÖRJA

du måste ta tag i saken

skriv vad som helst för smörja

men låt själen dansa naken

 

Så inleder jag (fradgan sprutar)

mitt hundratusende poem

och ingen vet hur detta slutar

det blir ett senare problem

 

Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 1534 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-08-18 21:41



Bookmark and Share


  Verner Forsman
det blir ett senare problem

(och ett senare... poem ;)
2017-01-08

  Mats Henricson
Impulsivt och starkt med en härlig spontanitet !!
2007-11-06

  Gunilla Karlsson
Så talande text............
2006-10-07

  Eline.P
Härlig skaldekonst!Fortsätt, fortsätt du att låta själen dansa naken!
2006-09-10

    NoMi F
Så träffande skrivet
Och det känns så här okså
2006-08-19

  rebecca d
*skrattar* mycket träffande beskrivning!
2006-08-19

  Åsa Gustavsson VIP
Åh, tack för denna absolut perfekta avskrift av min musas piska!
Lider av samma bekymmer- allsköns smörja i outhärdliga mängder, som en guldvaskares panna innehåller allt bottenslamm innan ett enda guldkorn kan vaskas fram. (1762 dikter!)
2006-08-19

  Howlit
Ha hark..*host* Skrattet sätter sej lite på tvären... Vad är det för mäktig kraft egentligen...som får en att tappa allt vett och sans...prioritera bort alla vardagsbestyren...bara sp de där orden får komma...så man kan andas igen...och känna sej lycklig...ja, just.de...he he... det är ju DÄRFÖR...glömde det en sekund, eller två....
2006-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg