Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag ser rött


palliativvård


hon vill inte leva längre
ligger i en säng på äldreboendet
vill inte äta
vill inte stiga upp
vill bara vara ifred
hon förlorade en son i september
där tog krafterna slut
efter begravningen

hennes fyra andra barn känner sin mor
det gör ingen annan som dem

ena dottern har arbetat inom äldreomsorgen
i över 40 år.
sett många gått över till andra sidan
tack å lov för det

men ändå

den gamla damen har ont
ligger på en avlastande madrass
med hål i så den är tom
finns ingen annan
får syntetiskt morfin
som hon inte tål
redan påpekat av barnen
har fått liggsår på hälarna
trots dotterns många förslag
för flera dagar sedan
imorgon har den gamla damen
säkert fler liggsår
dem gör ont

jag blir förbannad

den gamla damen har ny läkare
en ung pojke som lyder sin skolbok
han följer de rekommendationer
som ges vid palliativ vård
utan att känna den gamla damen

det finns ingen empati och lyhördhet
i dagens vård av våra sköra äldre

att dö
är som ett löpande band
med en robot som styr
lika för alla

sätt ut mediciner
ingen fast föda
blöja dygnet runt
har du tur
så blir det en skönare madrass
personal som rengör din mun
morfin så du ska hålla dig lugn

morfin även om du är lugn
hjärtat slutar slå snabbare då

det är kö till ditt rum









Övriga genrer av SpamPippiL VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-08 23:03



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Gaza
2023-12-09

    ej medlem längre
exakt var blir du förbannad?
2023-12-08
  > Nästa text
< Föregående

SpamPippiL
SpamPippiL VIP