Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Tänk på alla dessa konferenser över hela vår jord som skall fungera och utan mankemang kunna redovisa sina resultat. ..?


"Ett missöde av ologisk karaktär. .."



Gurgel-groda hoppade
ut
ur formalin glasburken

Efter ett någorlunda be
-skedligt jordskalv då

Locket lossnat, klev på
Institutionens papper


Vid chefens mahogny
-bord lämnade kladd
spår efter sig. ..

Följde med i en droska

Inuti en sliten svart läder
portfölj till ett internatio
-nellt möte om utrotning
-hotade djurarter

Hoppade in i örat på en
Delegat ifrån Malaysia

Plötsligt började hela
Konferens lokalen att

"befolkas" av små grodor
mest bruna och svarta i
början sen än mer grön
Och även rödspräckliga

Delegaterna började då
att prata i mun på varandra

Ibland en massa kväckande
grodläten på underliga arter

Man ej kunde härleda var
de nu uppkommit ifrån?

De kunde ju vara sällsynta
utrotningshotade. Och att
kontakta Anticimex blev
ju då uteslutet som åtgärd

Konferensen blev då tvunget
att tillfälligt avbrytas medans
3 nya lokaler hastigt inhyrdes

Där alla delegaterna o deras
Tillhörigheter noggrant kon
-trollerades för att inga obe
,-höriga väsen skulle kunna
ta sig in och förstöra det så
viktigt internationella mötet

Och just efter 13 dags-afton
upphörde plötsligt all grod
-aktivitet i den besmittade
konferens-lokalen

Som genom ett trollslag


Tänk vad ett beskedligt
jordskalv kan ställa till
med för olika besvär.

När man som minst log
-iskt kunde ana det ändå?






















Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-12-30 09:47



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Små grodorna små groderna är lustiga att se
Små delegaterna små delegaterna är lustiga att se
de pratar de pratar men ingenting kommer ske, ingenting kommer ske
2023-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP