Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nöjd

Vi är gamla både hon och jag, hon, min älskade hustru.
Men hon är äldst av oss båda och dessutom under de senare få åren drabbad av avskyvärdigheter mot hjärna och kropp.
Mest ligger hon i soffan och sover.
Men när hon är vaken är hon trevlig och glad.
"Vill du ha någonting?" frågar jag.
"Nej tack!" svarar hon. "Jag behöver ingenting! Jag är nöjd!"

Tänk.
En människa som är nöjd. Som inte ständigt kräver mer.
Nöjd.
Efter ett helt liv.
Så som jag älskar dig, du min hustru! För det och för allt annat.

Bleve din inställning rådande bland människor, skulle Jorden kanske klara sig.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-12-30 13:26



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så fint skrivet, påminner mig om en dikt jag skrivit om min älskade hustru.
Här är den.

Jag ser dig vid kanten av trädgårdslandet
lutad över skira blomster
i rött och vitt

Min älskade böjer sig fram
och smeker blommornas blad
tänker hon på mig?

När vår höst kommer
och träden släpper sina löv till marken
finns du nära
2023-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP