Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Gråljus är dagen. .."



Med ett och annat
blåljus som snabbt
ilar,virvlande förbi


Där långt bort
på Motorleden

Mellan vidsträckt
vilande mälar-dals
snövita åkrar

Som leksaks fordon
drar de fram och åter
i sin egen viktiga tid

Intill bergsknallen
på högsta granens
topp vid skogsbrynet

Sitter ekorren och
skalar
förnöjd sin kotte.

Medans korpen krax
-ande svävar ovanför.

De äger sin egen tid.

Insvepta i nuets till
-fälliga kretslopp.










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-09 09:57



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Väldigt vacker och eftertänksam text. Lyfter verkligen fram kontrasterna.
2024-01-10

  KattenKin VIP
Äsch, det skulle ju vara en stjärna, inte ett frågetecken! Här kommer den igen då! En stjärna till dig. *
2024-01-10

  KattenKin VIP
Vilken fin dikt, skriven på ett sätt så jag riktigt ser allt framför mig. Och dessa underbara rader:
"Som leksaks fordon
drar de fram och åter
i sin egen viktiga tid"

Superfint! ?
2024-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP