Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosenkavaljerens villor

Något har skapat en miljö då
Snöns vithet ställs mot nattens mörker
Samtidigt som ett gammalt blädderblock upplåter sin närvaro
Ungefär som pilträd som hamrar mot fönsterrutan
Och låter en lövhög komma in i en ljusstråle från
En förbipasserande bils lyktor
Märkligt nog får alltsammans mig att tänka på
Historien då kungen av Nira
Invigde sin seger genom att halshugga alla sina fångar
Deras huvudens fall hördes precis likadant
Just nu upplever vi den svarta floden passera den bro vi står på
Där är alltid en ständig trafik
Så att händelseförlopp kan fly
Varför kan man bara se deras skuggor
Avteckna sig på markens sena vår




Fri vers av L B Andersson VIP
Läst 28 gånger
Publicerad 2024-01-15 07:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L B Andersson VIP