Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Utkast.


EN RENAD NORMALITET 1

Vill du dumtolka efter behag,
eller bli medveten och fri?

(Allas semester i barndomen är över.
Skimret har mattats av desperation.)

Inse att du är förtryckt när du nekas tala,
eller ens tänka fritt utan "självcensur".

*
*
*

Stanna till för en liten stund.

Välj nu vaken ditt eget liv.

Bli den du är och i nöd måste vara i Nuet.


Ny ren normalitet är här.

Du har beräknat allt utan mycket kunskaper alldeles för länge och blir du då passiviserad, så har du räknat fel. Vi båda vet att ditt inre måste renas om du ska leva och överleva. Du kanske bara ser kritik utan några lösningar just nu, men där har du fel: Lösningen står alltid att finna i verklig, sann och ren kritik.

Viljan är en ömtålig bristvara.

Vackla lite.
Tvivla lite.

Så är hjärnans frihet även efter den botats

med Sanningen om Makterna.




Prosa (Kortnovell) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2024-02-04 19:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP