Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samverkan med liktenelegi. Fick de två temana Cirkel & Symmetri, som icke får figurera som ord i själva texten. Däremot återfann jag dem i nylig dikt av Söderkvist. Liktenelegis föregående återfinns här : https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2490000


Fontän 7 : Cyklar i Spiral

 

 

 

Livets sista cirkuskonst

kommer aldrig utspela sig

sålänge eran scenskräck

förbyts i vår förundran

 

Livets sista cykeltur

kommer icke infinna sig

sålänge som vi sköter

en trampa åt varandra

 

Livets sista sommarnatt

kommer ej mer bortföra dem

sålänge hon vill smälta

hans istapp med sitt solsken

 

Livets sista silversträng

kommer aldrig hemkalla oss

sålänge som jag smeker

ditt sköte med min handskrift

 

Livets sista cirrusmoln

kommer knappast upptorna sig

sålänge tunga snöregn

känns lätta - hur allt snurrar

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-13 22:27



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Det är aldrig för sent att lära sig cykla. Livets visdom. Vacker text.
2024-02-15

  liktenelegi VIP
För själsfränder blir det aldrig sista gången, bara något annorlunda eller nytt, tänker jag när jag läser dessa djupa rader.
2024-02-15
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP