Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Till toner av en avdankad gammel-orgel. .."



Hon pep och kved
Men kunde ändå
tona upp sig till en
osmord psalm

Mitt i en fåtalig
Gudstjänst

Det var det som
gjort att hon ej
blivit förvandlad
till kaffeved än


Och kyrkobesökaren
Orvar brukade lägga
ner en tjugo spänn

inuti bössan innan det
gicks över till Switch . ..

Och han minns hur
han o Kerstin låg med
varann för första gång
Nedanför kyrkbänken


Hur obekvämt men ändå
syndigt skönt det kändes

Med Jesus hängande på
korset tittande lidande
könslöst
ned på dem båda två.

Och han efteråt gick
fram till orgeln och
spelade Mälarö-kyrka
Så gott det nu gick

Med hennes beundrande
blickar på sig,sedan smet
de snabbt därifrån


Efter det blev hon på smällen
med tvillingarna som de ju
fick som gåva att ta hand om

Och om nån vecka kunde
ett av barnbarnen kliva
fram och kanske spela
Mälarö-kyrka på den
gamla orgeln igen?

Med en tagen Orvar
som säkert skulle klämma
fram en tår utan att nån
annan det skulle förstå

Och Kerstins grav smyckad
utav röda rosor därutanpå

Tänk vad människor
med sina handlingar
kan uppnå med en
omoralisk "synd"

Som både straffats och
belönats på nåt sätt ändå?















Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-02-13 16:07



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Har svårt att tycka att det var syndigt. Fin historia, kärleksfullt skrivet.
2024-02-13

  karenina VIP
det är uppenbarligen i herrens hus det ska ske för att vara lite extra syndigt. och skönt. undra hur många ggr genom århundradena det inträffat runt om i kyrkorna..
2024-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP