Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DOM DÄR

"Du är för tydlig. Dom där drar öronen åt sig. Dom där lyssnar ändå inte på några tydliga Sanningar, faktum eller annat som inte är insockrat och kan avnjutas grumligt och delvis ohört till kaffet. Dom där kan läras lika mycket som man kan lära en sengångare att sprinta. Dom där är redan hjärntvättade och programmerade med lögner redan från barndomen och har ingen chans att lära sig någonting annat."

Njae, du vill mena att jag slösar bort min dyrbara tid med att vilja hjälpa medmänniskor som aldrig kommer att räknas? Att dessa fina individer bara fnyser åt allt de inte har en aning om sedan tidigare som om de vore fåntrattar? Du menar verkligen att de lever i fastslagna mallar där de inbillats allt redan vara si och så, och tycka och göra det och det, precis som robotar utan egen vilja eller förstånd? Vänta nu lite, jag tror jag hört allt detta förut, konstigt nog av de hjärntvättade själva: "Folk är idioter." Stämmer detta? Nej, jag vet ingenting och är ingenting, allt jag tänkt själv under flera decennium och upplevt ute i Universum gör mig ändå jämlik med dom där som inte vet någonting? Nej, så kan det inte vara.

"Det var någon som skrev det. Så det måste vara så. Folk är inte så dumma som man tror. Dom där är ändå alltid rätt enligt fel. Ingen utom deras kanaler för auktoritet får ha rätt, då faller hela deras redan fallna korthus samman i bitar. De är redan lurade att tro att den största ondskan i Universum är godhet och har kontroll över deras liv och de undrar varför allt ändå är smuts och dumhet, och de skyller på Allfader som vill dem allt väl och gott. Men, de förstår inte ens vem som är högst och lägst och inte gott eller ont. Men, de kommer att inse hur världen i Verkligheten och Sanningen är."

När naivitet och okunnighet är det enda ni vet
och passiva aggressioner är satt i smutsens "helighet"
då sätter vi snaran om fårskockens hals i en vals
ty era ingenting blir verkligen till ingenting alls


Det kan du fethaja.








Prosa (Kortnovell) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 85 gånger
Publicerad 2024-02-16 17:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP