Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränsle över Ligurien



Hon låg och sov
Vaknade upp

Med att hon hade
en uppslagen
Kartbok mellan
benen

Och det var blött
över halva Italien

Men hon hade inte
gjort nåt oanständigt
som 14-åring

Ena bokstödet hade
lossnat och böcker
råkat falla ned från
hyllan ovanför

Med dropp från ösregnet
genom det otäta plåttaket

Hon gillade morfars
Soldattorp ändå som
blivit över till gäststuga

(översållad av björnbär
och rosenbloms-revor)


Två år senare hade hon
med sig klasskamraten
Claes där i midsommar
-natten men då blev det

till en helt annan historia.










Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 29 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-18 00:07



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Härligt berättad, snygga formuleringar
2024-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP