Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


GODHETENS VÄRDE

Medvetandet krävs för att kunna bli till en värdig och frisk varelse.

Kontrollen över oss själva och våra liv må drivas till sin spets, då det är våra liv allting handlar om i Striden: Vår makt och vårt ägande av våra liv.

Vi har rena hjärtan kommande från våra rena hjärnor. Vi vet att de hjärntvättade; de stannade och vridna neråt i växten, letar efter ord att kunna dra i och forma sina stinkande luftslott där bara förnedrande död väntar.

Känslorna de svaga har är idel hjärntvätt; programmerade av påtvingade val och styrda till fiendens svaghet: Blind egoism och grundlöst hat. Du vet ännu inte vad det är dina känslor byggts av för lögner; så låt aldrig dina känslor imitera och låtsas vara något de inte är. Renade känsloliv kommer att vara din räddning. Det är ett löfte.

Kanske tror du endast på dina egna erfarenheter, minnen av sorg eller glädje, där sorgen alltid klibbar fast hårdare. Kanske tror du bara på dina ögon som inte kan se andra dimensioner eller annat än vad som direkt presenteras dig. Kanske hävdar du dig med ingenting och väntar på lösningarna.

(Du är ett nedhugget träd och drömmer ändå att du står frisk och sträckt mot skyarna, men vi sitter på dig. Du gör nytta. Verkligen.)



Godhetens värde ges endast de som ska leva.

Förkunskaperna till det verkliga Livet kommer.




Prosa (Kortnovell) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2024-03-01 17:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP