Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt paradigm


Oärlighet

Jag badar i oärlighet
Den är min
Dp vet jag vem jag är
Säger ja när jag menar nej
Säger nej när jag menar ja
Att byta bort detta kräver sitt

Min luft är oärlighet, att byta kräver att jag vänjer mig att andas utan giftig luft
Denna giftiga luft som jag är beroende av
Vet inte vem jag blir utan detta livslånga beroende

Ärlig. Vem blir jag då?
Och är det någon som vill vara med mig i så fall?
Men det finns inte längre något val
Jag står inte ut med mig själv

Och det är framförallt mig själv jag vill vara ärlig mot
Men vem är jag då? Kommer jag älska den jag möter?
Jag har inget val
Som en mor som möter sitt nyfödda barn
Med en uppgift att älska villkorslöst

Med nyfikenhet och intresse
En ny liten människa har kommit till världen och jag möter henne med ett varmt leende
Och säger
Välkommen kära du
Välkommen hem




Prosa (Kortnovell) av Mackan 1966 VIP
Läst 28 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-08 10:31



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ärlighet står inte högt i kurs i Sverige av i dag.
2024-03-08

  Larz Gustafsson VIP
Ärlighet står inte högt i kurs i Sverige av i dag.
2024-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Mackan 1966 VIP