Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Uppenbarelse*



Invid Ekelunden
handlar det om

molntoppar ovanför
spretiga grenvalv

En dag i Mars med
ett ljudligt knappt
hörbart sus

Det handlar om
Händelsen när
isen vid Mälar
-fjärden spricker
upp


och drivor av krossad
instängdhet tornar upp
sitt malande ljud invid
en motsträvig vassvik

Och solens glitter på
befriande vågor som
känns så förlösande

långt därute i fjärden
och även inuti.

Det handlar om det
förgångna,fördolda

Och det kommande
själva uppöppnandet


Av verkligheten,den yttre
och den inre

Tänk att åter få medverka
i det nyskapande skeendet.


Utan att nedslås av Världarnas
larm på andra sidan gränsen

om de ogripbara levnads-
öden som komma skall.


Alldeles som vilande i
sin
utgivna trygghet-ändå.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-03-10 11:33



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Mycket närvarande i dikten av faktiska skeendet i vårtid.
Att från alla larm omkring kunna få leva med i ett brus som ett lugn i naturen, en välsignelse.
2024-03-10

  Kungskobran VIP
När islossningen är där
är våren äntligen här
Uppenbarelse är vad det är.
Bokmärkes
2024-03-10

  Alexander Gustafsson
Kan bara hålla med Mats.
fin balans mellan själslig sanning och världslig sanning
2024-03-10

  Mats Edin VIP
Så starka och fina strofer, hela vägen!
2024-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP