Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu ej du den blomstertid stunda ...


Sommarens fönster

Åter vi stänga sommarens fönster
Hösten titta oss grått i ögat
Ledighetens lycka lämnas på vår tröskel
När vi till livets brevlåda dröjande går
Dock glimma solen än mellan vardagens moln
Istället för öppna kravfyllda räkningar
Vi plocka upp vykort från en dag
Läser några rader av glädje
Men vet vårt fönster snart ej längre stå på glänt
Sorgset vi förstå höstens regnrock ska på
Vi får vänta till nästa år igen




Fri vers av Jack_iX
Läst 390 gånger
Publicerad 2006-08-21 11:22



Bookmark and Share


  prinscess VIP
den här har du fått i hop fint
ja nu får vi stänga sommarens fönster
och samla i hop minnen att spara i våra hjärtan
att inte glömma
så får vi längta och vänta nu ett helt år till
tills sommaren åter kommer tillbaks
fast var årstid har sin tjusning
nu kommer tiden med tända ljus man kan
kura ihop sig i soffan
under en filt och mysa på med en film....
det är härligt....
2006-08-21

  Cris
Ja nu stänger vi sakta sommarens fönster och samlar dess minnen och värme i en burk att dofta på.
Sen öpnnar vi sakta och försiktigt hösten brandgula fönster..för mig är sommaren underbar...men hösten är för mig klar hög luft...höstsol... kyligare... även blåst och regn... vad kan vara härligare än (med rätt klädsel) stå vid havet och nästan blåsa bort och känna regnet piska i ansiktet och inte höra sig själv.
Allt har sin tjusning... och inte behöver man klippa gräset :-)
Höst du underbara och tända ljus får man göra och ha poå sig strumpor... och sen kommer förhoppningsvis vintern... med sin bomullsklädnad (snälla! lika fin vinter som var...snälla rara herr Frost..)

en 5:a för denna gav mig bra känslor..
2006-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Jack_iX
Jack_iX