Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bestående av glimtar i Repris. Här gjorde jag en smått spegelvänd version av Mors Lilla Olle, dvs barnvisan av Alice Tegnér. Sagan om Haran & Ugglon skrevs redan i mars 2014, under samarbete med Nanna X, en kalender varur min lucka 22 just återuppstår.


PåskKalendern 24 Lucka 2 : Räven bland Blåsipporna

 

 


Fars lilla hara
i parken sprang

bort från sin mardröm
till blåsippors klang


Rödvinets tass
rev all mark i kollaps

Haran som var
en sån glad Alice Babs




Pling-eli-klink!
- vem kompar här?

svarar trumpeten :
en RÄV rysligt kär!!


Fjärde figuren
sitt kors svänger rätt,

jammar ihop i
fantastisk kvartett




Guds lilla ugglo
i bokens bark

korsade ämnen :
neon med nån kvark


Ned steg då Månan
på morgonljus kvist

blandad med bladguld,
en trött optimist




Öppnas små luckor
i påskens ägg

Fräckt flög sig ut
en hel höna med skägg


Haran hon skygga'
men Ugglon tog lugnt

Utturn sa "Hörru!
är Häxhen en kung?"

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-15 09:40



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Texten funkar bra till melodin! Rödvinet är väl räven?
2024-03-17

  Gunwale VIP
Man undrar över Ugglons förehavanden i sitt trädlabb!
2024-03-17

    Lena Söderkvist VIP
Rolig saga.
2024-03-17
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP