Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


VÅRVÄNTAN

Sitter i vinterdammet medan nu Våren sminkar sig klar att navigera oss genom skären i leende livslust fram till nya strandhugg.

Vi vågar snart leva litet
när vårisen smälter vår stelhet

Kanske.


*


Vårens återkomst är en gammal nyhet
där händelserna i förväg känns komma
med sina hästhovar, musöron och sippor
nedan rivande, hala, kalla klippor...

Tvinga mig att älska dig utan ord.


*

Samlar på gulliga mordhot från slödder
och hugger ner smutsiga och fula änglar
likvärdiga maskrosornas stänglar på ängar

Din desperation visar din värdelöshet.

Försvinn.




Fri vers (Modernistisk dikt) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2024-03-17 19:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP