Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bestående av glimtar i Repris, nu ur stafett-sagan Apelsinernas Apokalyps, som jag växelvis skrev med Nanna X, under påsken 2020


PåskKalendern 24 Lucka 5 : Omtolkad Frukt

 

 

-Kan det så vara din söta citron?

-Nej, är nog mera min sura melon!

 

-Månne det rör sig om ljusgrön banan?

-Nja, saknar böj, och trätts på marsipan.

 

-Redan april.... Mars har pressats till juice!

-Jo, tiden flyr.... Nånsin snooze aprikos?

 

-När kan vi räkna med äpplen igen??

-Höstkanten först - till påsk näppeligen!!

 

 

...orangutangen Orvar föreställer sig

hur människorna Kjell & Molly

skickar gåtfulla lappar

till varann genom dörrspringan

(emedan de inte längre får mötas

i samma, smittsamma rum), men

deras dialog som han antecknar

eller snarare hittar på

blir måhända alltför uppenbart

färgad av apans egen intressesfär...

 

 

-Påminner mig om en blå apelsin!

-Knappast, jag ser blott en grå klementin.

 

-Bjuder konservernas ananas-kross..!

-Bunkra dem du - ingen nöd går på oss..!

 

-Dock avokadon mest näringsrik är!

-Frukt eller grönsak? Jag gissar på bär.

 

-Vem plockar guld nu? Ett hjortron så stort!

-Mjo, må så likna, på gammalt gult kort.

 

-Mango kan nog ta sig bäst ut ur skal?!

-Gyllene gissning! Känns solmoget sval?

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 29 gånger
Publicerad 2024-03-18 11:44



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En fantastisk fantasirik bjudandes pjäs,
får ens biffiga person längta majonäs,
sjunger en i kör det känns kanon,
till röd spätta passar nog citron,
annars gärna gula blomster i rabatt,
eller kyrkliga frukter i morsans hatt...
2024-03-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP