Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En maskrosboll


Människa sitter invid
Diktens moln-landskap

Betraktar sina skrivna
ord,känner sig som en
stor Poet.

Dock är människans liv
kort,forslas plötsligt bort

Blir liggandes likt en
multnande rest under
en vilande gravsten.

Men människans ord
Skrivna som uttalade


Reser sig som en Mask
-rosboll av vinden utblåst
till svävande frökapslar


Söker sin in inuti andra
människors ögon

Då var det ej alldeles
förgäves ändå,när ord

Kan slå rot,spricka upp
och ge mening åt andra

medmänniskors utager
-ande handlingar

På gott som ont?










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-18 12:47



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Fint Sefarge! Jag ägnar mig just nu bland annat åt Jane Austens brev. Inte tror jag att hon tänkte att en gubbe (jag) skulle ge dem tid 200 år senare.

Ord som hittar fram, så sant
2024-03-18

  Kungskobran VIP
Vad läser min prins, betjäntens fråga till prins Hamlet. Ord ord alla dessa ord
2024-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP