Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NÅGOT OM MATERIA OCH ÖND

Visst, det är självklart så att ingen materia, inklusive Önd, i någon form kan lämna Alltets existens, men det är inte det någon menar med liv i en slags odödlig för alltid existens.

MATERIA

All materia kommer att kollapsa och det söks efter en lösning på att hindra detta skeende, men Kosmos kommer högst troligen att förintas. Det finns dock tillräckligt med tid kvar för att ingen större oro behöver ske för dina närmaste dussin ättlingars led.

Så allt är bara en bortkastad möda om precis allt ändå i framtiden ska utrotas? Om livet är att du ska leva och kunna använda Yggdrasil som den stora "platsen" för att växa och få ut något värde i Nuet så finns det allt tänkbart att verka för. Önskvärt är alltid det "matnyttiga" där glädje eller sorgearbete inför det gamla, nuvarande och kommande är ditt val att välja din reaktion därefter.

Det sägs att Alltet är i en slags enhet med samma ursprung och att skada något är att skada sig själv... Såväl våra liv liksom allt utomjordiskt liv har sin början i något mikroskopiskt och vi är alla släkt med mögel, stenar, träd, ohyra och vattenfall; vilket inte ger att parasiter ska ges rättigheten att leva.

SLIPNING

I verklig frihet är varje renad varelse givetvis sin egen framslipade existens. Vi vill att varje varelse vidare ska kunna finslipas till att kunna leva i värdighet och ära. Visar sig varelsen vara funktionsoduglig i Livet för Gudarna så är det ett slags konstverk och inte verklig högre mänsklighet att kunna hedras... Det är önskvärt att du har det gott, men att du har kraft att ge dig själv mer än bara din överlevnad och slö egoism i längden.

I den verkliga friheten ovanför denna värld så ömsar vi skinnet med tillväxt efter tillväxt och vet att även nya skott kommer att vissna, men oroar oss inte för det. Att främja estetisk skörhet och en lat fred är nu i fel tid för en tid.


Vår Rätt är Lagen.


Vänta inte med att bli värdig




Prosa (Kortnovell) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-21 21:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP