Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ring Gobi-öknen





För snön på Teides
topp finns ej längre

Har smält bort!

Öknar breder så
ut sig överallt än
mer

tills bara torka
på Bergen man
ser

Och all sand,skall i
världen sig föröka

Medans snö man då
sig förgäves får söka


Med avtagande isar
även vid Polernas
syd och nordligaste
vidder


Och mellan dem skall ut
-dragna bränder och över
svämmade trakter bestå


När jämnviktens balans
har rubbats så in i Nordan


Att ej längre någon
riktig
harmoni finns att få

Mellan det heta o
det isigaste kalla

Medans bara saknad
av snö och is
finns kvar att begråta

Då även Oceaniens
Öar sjunkit ner i det
våta

Så ring Gobi-öknen

Och lyssna till det silande
väsande ljuden från en

Sandstorm och hur det
i Framtiden kommer att
låta

När snö o is tynat bort
inuti glömskans gåta


Skall naturen ändå den
Synd att mänskligheten

Förstörde väderbalansen

i längden utlämnande
helt läkande det förlåta?










Prosa av Sefarge VIP
Läst 26 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-20 16:35



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om naturens föstörelse.
2024-03-21

  Mats Edin VIP
Gillar, särskilt sista stroferna
2024-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP