Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

moderskap

det sägs finnas en madonnaskulptur, som gråter
om en moder ber för sitt barn, med ett fullständigt rent hjärta.
jag tror att hon finns en kyrka, i en bergsby i italien, på den plats
hon alltid har stått: anspråkslöst i en av absiderna,
numera omgiven av blommor och värdefulla gåvor

***

på teaterscenen: en moder som kammar lössen
ur barnets mun. som skolad psykiater
skrattar jag högt! men det är på fel ställe
alla blickar vänds mot mig...
jag ålar mig ur den röda sammetsstolen
de väntar på att jag ska lämna salongen




Fri vers av med viss svårighet!
Läst 21 gånger
Publicerad 2024-03-28 10:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

med viss svårighet!