Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det pyr

Det finns ett dött träd som förmultnar i mitt hjärta
Snart blir min stela nacke
Och mina stenhårda stresshormonpumpade axlar
Kalla som köttet på ett lik
Varma nog att släppa ut allt nytt
Som kommer med döden

I mitt döda träd som förmultnar
Växer i hundratal små maskar
Små vita och det ångar
Snart blir köttet varm
Det kommer släppa ut allt nytt
Som kommer med döden
Som inte är en cirkel
Som inte är som jordens rotationer
Som inte är ett reinkarnerade förlossning
Det är inte heller som fjärilens olika faser
Här blir inget en puppa,
en larv
ett flygande vidunder
Detta är ett dött träd

En dag för länge sen slog den rot
Växte smalt och skört
Efter ett tag blev det också löv
ultra tunna små och lena bebisgröna löv
Jag tyckte om mitt träd den växte inom mig
När jag sov kramades jag av dess grenar blev kittlad av de små löven
Av dess skuggor och vinden mellan löven
Nu är trädet dött
Och den finns inuti mig
Det luktar gott, men det gör även ont
Jag har blivit kär på nytt




Fri vers (Fri form) av Sanchez VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2024-03-30 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanchez
Sanchez VIP