Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


RESAN I DIN SKRATTSPEGEL

"Det är starkt att våga vara svag." Så svaghet är styrka.

När du kallar din feghet och lathet för ödmjukhet och din svaga karaktär för frihet från krav, så lurar du kanske någon, men mest dig själv. Lägst status är idag högst status, vilket du så väl vet.

Medan de själlösa upplever att deras hjärntvättade reaktioner på allting är känslor så är de för emotionellt efterblivna och lever på behovet att trösta sin påtvingade slapphänta maktlöshet: "Nä du vet, det där med Sanningar och faktum det är bara kall stelhet utan kärlek i sig, helt värdelöst."

Istället ska dessa söka efter låtsad uppmärksamhet och få bekräftelser med att byta gillande med varandra och vara så töntiga och lössläppta som möjligt. Göra livet lite intressant med underhållning och tro att ansvarslöshet är frihet. Sjung och dansa lite. Hoppa omkring och sikta mot Kosmos. Frihet och glädje finns bara i lögner och manipulationer där det är uträknat hur det ska reageras. De är låsta i två motsatta poler där vad de ensidigt kan tänka fram är vad de blir. Det okända är bara innehållslöshet när det bekvämaste och ytligaste är det enda de kan acceptera.

Någonstans mellan desperation och misstag finns de utslagna känsloliven med självuppfyllande lögner. Känner i sitt inre att de deltar i omvälvningarna i världen; känner sin påverkan och mottaglighet komma från sina förstörda hjärnor. Låsta och blåsta förvirrar de sinnligheten, det eteriska och rena i allt vett och rätt. Jordens polskifte har med deras könsorgan att göra. Det är magiskt tänkande.

Låtsas att du är lättkränkt. Varsågod och peka på din värdefulla och intressanta olikhet.

*

"Får rådet att inte göra mig konstigare än jag är. Men, jag är från framtiden och ger dig all teknologi du behöver i utbyte mot att få göra små operationer och tankeexperiment på dig så att Du kan bli bättre."

Önsketänkande förvandlar terrorismen till en fråga om arkitektur...

Våldtäkter till en fråga om vunna erfarenheter...

Lämna här ditt erkännande inför de lättroades vishet att ta vara på en kvick och tillfällig bot för sina sorger. Erkänn godheten i planlagda narrativ med skadliga och grundlösa åsikter vilka formar rubbade stackare till en normalitet.

Projicera din brist på verklighet och finn bara fel i dig själv, men aldrig i andra... Snart ska inga slags ursäkter fria dig. Bara någon utan tillräckliga värden i sig upplever värde vara något provokativt och förtryckande:

"What have the Romans ever done for us?"




Prosa (Kortnovell) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2024-04-01 21:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP