Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svävare

Du lyfte noggrant på benen när du klev in i bilen
inte ville du låta sparklådan smutsa ner dina ljusblå jeans
Den lilla röda bilen blev en svävare
det kryllar inte av dem, svävarna

Vi åkte genom Stockholms flaskhals
blåste förbi alla köer och otvättade Teslor
ut i innerskärgården
över bräckt vatten
över Blidö och Gällnö
Vi såg en stjärna utan skivkontrakt och framtänder riva Möjas hamn
efter det kändes ingenting annat längre filterlöst

Jag trodde att du inte såg mina sneglande ögon beundrande beskåda
ärret på din vänstra armbåge och dina perfekta händer som levat

Jag gav dig någon skitnödig förklaring till varför jag gillar indierock
om lyriken som fäller träd med motorsåg i öronen
om gitarrer som stråkar mot ryggraden
Du sa att du gillar melodier som får det att kittla i hjärtat
efter det kändes ingenting annat längre filterlöst
Bara du, och stjärnan utan skivkontrakt och framtänder




Fri vers av Fulkultur
Läst 28 gånger
Publicerad 2024-04-06 14:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fulkultur