Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eller Skruv #0 : Korkat Lock


Lock #0 : Skruvad Kork

 

 

 

Först trodde jag att enskilda flasklock måste ha blivit feltillverkade, när sista strängen ej ville lossna. Efterhand misstänkte jag en medveten strategi, som om fabrikerna skulle spara pengar genom att låta korkarna karvas mindre noggrant (fast väl tvärtom kräver extra behandling?).

 

Till sist sökte jag lösning på mysteriet, och fann hur lagstiftning tvingar locket att behålla kontakt med själva kärlet - så att plasten icke ska hamna på miljöfarliga avvägar. Har så gott som aldrig tappat bort ett lock i hela mitt liv. Risken är dock större när man blir frustrerad och stressad över korken?!

 

Hursomhelst struntar jag i att begagna den nya funktionen. Lirkar istället, vrider runt och sliter av sista strängen. Blir annars svårare både att dricka och skruva på igen = lättare att råka kladda ned staden och naturen.

 

Dessutom i de många fall som packen är av papp - hur kan folk längre förväntas källsortera plastlock för sig? Den goda idén tycks mig motverka sitt syfte.

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 31 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-07 12:23



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Skruva av kork (dvs så att den blir hängande), hälla i glas 1, hälla i glas två, sätta på kork /…/ skruva av kork, fylla på glas 1 & 2, skruva på kork: Hur många droppar spilldes utanför?

2024-04-16

    Lena Söderkvist VIP
Störtskön helig ilska med dito sarkasm över någons dumma påfund. Helt rätt att bli arg på sådana här småsaker, helt rätt att dela med sig av ilskan, som därmed ger upphov till en välbehövlig smitta vilken en dag kanske dansar upp på någon beslutsfattares skrivbord.
2024-04-08

  liktenelegi VIP
Skönt att inte vara ensam om att störa ihjäl sig på de nya korkarna… :-)
2024-04-07
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP