Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Det finns för lite stillsam blåbärs-ris nuförtiden?)


"Natur-nostalgi"




Det fanns en tjärad liten
timmerstuga kurbitsbe-
målad inuti


Som låg inbäddad
I blåbärsris bland
höga tallar o stenblock
invid en mälarvik.

Som någon sålde
bort vid sin ålders
sena fridfulla höst.

Till en familj som
sågade bort tallarna
monterade ner stugan.

Bull-dozade bort rötter
stenar och odlade fram
en plan golfgräsmatta
Så propert snyggt istället!

Och anlade en vit mexi
tegel lyxig villa som pri
-ken över i:et.

Jaa dom är väldigt stolta
över det fina dom fick.

För andra utomstående
att kasta en avundsam
blick.

Och det är nog tur
till tröst,att de inte
vet om allt det som
helt gick förlorat?


***
Nu funderar dom lite
på att tjuvsåga ner träd.
på allmänningens-skog.

Så de får utsikt mot sjön
Men då får de möjligen
böta,och höjd fastighets
-skatt på kuppen?Ifall de
blir synade under luppen.


Men det kanske det är värt
betala om man bara kan
dra av det på nåt annat sätt?
***






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-04-16 18:48



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Kryddrikt med pricken över i tänk så jag fick ett nys anfall… men tegelvillan i vitt, wow

2024-04-22

    Lena Staaf VIP
Tänk att det är de rikaste som har sämst smak!
2024-04-17

  Bodingen VIP
Ja dessutom hägnar en del in stränder med staket och låsta grindar i anslutning till tomten trots att de är allmänna, ett jäkla typtag det också.
2024-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP