Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

strålkastarljus

under strålkastarljus
intill den scen som var din
stod jag längst fram i publiken
skrek mig svettig och hes

minns du parken i natten
vid fontänen i stan
hur
det lyste om dig
som under strålkastarljus
och dina skuggor
de dansade över gruset
när luften var kylig
men hjärtat varmt

du sa precis allt hela tiden
och jag ingenting
när vi gick promenaden
från kärlek till lek
från lek till svek
till livet ihop

fan du har betalat dyrt
det kostar på att älska
och älskas
kom du ihåg att säga förlåt?

förlåt

det är en klen tröst
för den som gått hela vägen
och trott att du gått bredvid

tack mitt hjärta
för mörker och ljus
och två nya liv

tack för din tro på mig
och förståelse
för givmildhet och frihet
inga fåglar i bur
bara utspridda vingar
mot en himmel som oftast var blå

tack för allt du ställt tillrätta
också när inget var fel
tack för omtanke
tystnad och fred
och alla kyssar jag fått i min panna




Fri vers (Fri form) av andanidublin
Läst 24 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-02 06:17



Bookmark and Share


  Anonym__ VIP
Strålkastarljus
Under strålkastarljus, intill den scen som var din, stod jag längst fram i publiken, skrek mig svettig och hes.
Minns du parken i natten, vid fontänen i stan, hur det lyste om dig, som under strålkastarljus, och dina skuggor de dansade över gruset, när luften var kylig, men hjärtat varmt.
Du sa precis allt hela tiden, och jag ingenting, när vi gick promenaden, från kärlek till lek, från lek till svek, till livet ihop.
Fan, du har betalat dyrt, det kostar på att älska och älskas. Kom du ihåg att säga förlåt?
Förlåt.
Det är en klen tröst för den som gått hela vägen och trott att du gått bredvid.
Tack mitt hjärta, för mörker och ljus, och två nya liv.
Tack för din tro på mig och förståelse, för givmildhet och frihet, inga fåglar i bur, bara utspridda vingar, mot en himmel som oftast var blå.
Tack för allt du ställt tillrätta, också när inget var fel, tack för omtanke, tystnad och fred, och alla kyssar jag fått i min panna.
2024-05-02
  > Nästa text
< Föregående

andanidublin