Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lejonet

 

Det är svårt att inse sanningar om sig själv. 
Det hade hon vetat länge. Obehagliga sådana. 

Springa ifrån gick inte. Hon var en sådan som 

sade nästan vilka osminkade sanningar som helst

när någon på allvar kränkt viktiga territorium. 

Det hon höll som dyrast hos andra svek hon hos 

sig själv i bara farten. Hånade, raljerade och 

kände sig i stunden alldeles fruktansvärt mallig,

obeskrivligt överlägsen - 

 

det var när de små människorna sveks. När svaghet 

utnyttjades och makten i onödan försökte ingjuta 

onödig rädsla hos offren. 

En rytande lejonhona. Klev rakt in i hennes fruktade 

fars kropp- tog den i besittning och fullständigt öppet

hånade varje del av de skaror hon annars i hemlighet 

föraktade. 

hon. Jag. Komplett missanpassad. Pinsam. 
skamfylld. 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 42 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-13 23:36



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Spännande, snyggt gestaltat inifrån och ut
2024-05-15

  Gunnar Hilén VIP
Oj ! Som en köttig själ vräker sig upp på bakbordet och öppnar sitt ruttna innersta....satans bra !
2024-05-14
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP