Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snabba förändringar

igår strålade solen
från en klar himmel
och vi, min man och jag
promenerade
rensade ogräs
och njöt vår middag
på altanen

jag gjorde i ordning
för ett speciellt möte
med min väninna
vi gör roliga saker
12 gånger året
- vi byter fullpackad väska
det är en ge-o-ta-grej
vi utvecklat
till magi

men just detta året
har varje dag
vi skulle träffas
uppvisat hinder
vi har helt enkelt inte kunnat ses

också i morse började illa
en frysande, skakande man
tömde ut
allt som kunde komma ut
och somnade sedan
och sov oroligt
med lätt febrig hud

först vid dagens slut
fick han i sig lite buljong

min väninna och jag
sköt på mötet -
nu blir det
förhoppningsvis
i morgon
vi ses

min man och jag
har lyssnat på musik
pratat miljö och politik
och sett "Mr Monk"

sch - nu vill mannen min
stoppas om med mjuk filt
och ha vantar på sig

jag hittar hans vantar
och kryper ner till honom

han lägger sin arm runt mig
och hans hud
och hans andetag
känns bra

nu håller jag tummarna
för att Li och jag
ska få en härlig stund
tillsammans
vid näckrosdammen
i Botan
i morgon!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-25 21:09



Bookmark and Share


  Anya VIP
Hoppas verkligen din man mår bättre nu. Magsjuka är inte roligt. tur han har dig som kan pyssla om.

Förövrigt pratar jag och min man ofta också politik och miljö.

Den där ge-och-ta-grejen lät så kul.
2024-05-27

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text om plötsliga och oväntade förändringar som gör att allt inte blir som det var tänkt.
Väl vald rubrik.
2024-05-27

    Lena Söderkvist VIP
Omtanke och hopp i förening.
2024-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP