Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rönnbären är många nu


Höstens årgångsvin

Rönnen,
är en höstgran
av kristallkronor
klasar av årgångsvin

de skrattar,
åt rävarna
när de badar
i höstvattnet

snöskatorna snattrar
när de festar och vinglar
på saften,
av mickelsmäsk

buteljer i bären
serverad
med skägg
när frosten nyper tag




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 361 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-23 09:01



Bookmark and Share


  aol
så vackra bilder denna fantastisktvackra dikt ger bravo
5 stjärnor av 5
2008-07-23

    NoMi F
Fint skaldat vännen
Hoppas några blir kvar
till våra vackra fåglar
Fint
2006-08-24

    Bodil Sandberg
Stämningsfullt...ja sannerligen stämningsfullt!!!!Du fångar stunden alltigenom med din poetiska penna kära Fredrik! Jag applåderar dig!!!!
2006-08-23

  Madjori
Oaauo!...sån underbar beskivning...hoppas att snöskatan blir rejält berusad...*S*...
Jag ska iallafall rädda några bär för att göra Konjakssyltade rönnbär...mums...
2006-08-23

  Cris
Strålande ljuvligt..! fint
tycker om bilden av de brandgula kristallkronorna,..verkligen
och festandet från snöskatorna..

det blir som en hel liten saga... borde målas
en akvarell till denna... hm
2006-08-23

  Jojo
Du målar med ord och jag jublar!! Rönnbär är det något särskilt med. Vackra men så vemodsfyllda att man helst inte vill se dem förän i november. De skriker ju ut att sommaren är slut.
2006-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö