Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag kom på då jag satt i bilen en kväll.


Väntar

Väntar, väntar, väntar

Utanför bilrutan utbreder sig dimman över ängarna
Inne i mitt huvud växer åtlöjets tjocka
Jag sitter och väntar, ring, ring, ring.
Obeaktad som en tunn vattenånga.

Som ett skorpionsting hör jag sångtexten på bilstereon
Cant live, living without you…
De innebär ju… döden

Den röda månen stiger över trädtopparna.
Inne i mitt huvud växer insiktens hånflabb
Jag sitter och undrar, dum, dum, dum
Klassificerad som en som tillhör de förgångna

Nästa sång på Kassettbandet förlamar likt skorpionens gift
Every way I go I\'m bound to lose…
De innebär ju… onödigt

Kylan tränger sakta in genom dörrspringorna
Inne i mitt huvud växer geuppens frost
Jag sitter och klagar, nej, nej, nej
Överkörd som en oskyldig dömd fånge.

Gitarren tuggar på bandet som då skorpionen äter
All by myself, don’t wanna be…
De innebär ju… vakna

Jag vrider om nyckeln och startar motorerna
Inne i mitt huvud växer kampens öppnande
Jag sitter och säger, lycklig, lycklig, lycklig
Livssugen som en alldeles nyfödd unge.

Det är Scorpions sångare som skriker i högtalarna
Longing for the sun, you and I…
De innebär ju… imorgon

Väntar, väntar, väntar




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 322 gånger
Publicerad 2006-08-24 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf