Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
halland


en resa

i ett töcken
reser sig kraftledningarna
från ringhals
över norväras flata berg

som urtidsdjur
väntande på rov
står skördetröskorna
vid lindhovs gård
väntande på tork

en invandrarkvinna
med rullator
tittar skrämt
mot lassebackakrysset

en brandbil
där vägen går ner
går ner mot havet
går hem

lennart hälsar
från sin småländska cykel
sjöräddningsstationen kurar
farväl
på återseende
en trut sträcker
över inloppet

en trut
en sjömanssjäl
en fiskarsjäl
stararna går i stim
över höstgrå kvällsvatten




Fri vers av tom boreland
Läst 296 gånger
Publicerad 2006-08-25 20:59

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Mia.
Många vackra fragment som blixtrar förbi...
Vackert , otroligt vackert skrivet.
2006-08-25

  Sanningsägaren VIP
jag ser hav
jag ser dig
jag ser hoppet
om överlevnad
för det vackra
naturliga
Tack!
2006-08-25
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland