Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drip drip drop


När barndomens skattkartor ritas om

Jag är arton år gammal
och världen är en märklig plats
Drip
Drip
Drop
Små pärlor regn mot hotellrummets fönster

Ett nytt boardingpass i min handväska
Jag har sökt kärlek, gud, vänner, mig själv
Jag har lärt mig äta oliver utan grimaser
och röker bara om jag är avklädd och tillfredställd

Jag har rest till platser jag inte längre minns
men jag vet namnen
på alla älskare jag haft,
hittils
Jag tänkte resa tills jag lär mig att packa rätt

Regndroppar
de reflekterar varje solstråle nu
Jag har funnit älskare, om än bara för en natt
kyrkor, ofta bara ruiner
livsöden, vars ansikten jag inte ens minns
och mina händer, de bara finns där

Res till du lär dig att packa lätt
och ingenting
blir någonsin
som man tänkt sig
drip, drip, drop
solen skiner och handfatet läcker
Jag är arton år och lika märklig som världen




Fri vers av Queen_of_Rain
Läst 372 gånger
Publicerad 2006-08-28 10:28



Bookmark and Share


  volatile
ooh... så skön dikt.. hittar inga ord riktigt för att beskriva hur det känns att läsa den.. men.. den är märklig på ett riktigt skönt sätt. man får liksom känslan av att man är personen i dikten, på nåt vis. I like it.

"Jag har lärt mig äta oliver utan grimaser
och röker bara om jag är avklädd och tillfredställd"

och

"Jag är arton år och lika märklig som världen "
2006-10-24

    rainbow
Så fantastikt bra du är.. rubriken är underbar! och (bland annat) så gillar jag att

"Jag tänkte resa tills jag lär mig att packa rätt" sen byttes ut mot
"Res till du lär dig att packa lätt" ... riktigt snyggt! allt var riktigt snyggt!
2006-09-13

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Wow underbart fantastiskt, såå himla bra!
2006-09-02

    ej medlem längre
Ååå, just där är jag nu; och vilken känsla att vara märklig :) Du beskriver det bra; texten tar sig in i mig och det känns som om varje ny rad passar perfekt med de förgående! ¤gillar¤
2006-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Queen_of_Rain
Queen_of_Rain