Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstens tid

 

Så vaknar morgonen frostig och sval

lägrar sin stillhet och frid

skrider så kylig ur rymdernas sal

i höstens förtrollande tid

och blommorna bugar i blek karmosin

mot solen vid himmelens rand

gnistrande röd som en vacker rubin

sätter den Jorden i brand

 

Och där över ängarna dansar en vind

ilar genom tuvor och snår

kysser en älvas rodnande kind

välver sig i hennes hår

och blommorna bugar i blek karmosin

mot solen vid himmelens rand

glödande såsom en stor apelsin

sätter den Jorden i brand

 

Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 332 gånger
Publicerad 2006-08-28 14:59



Bookmark and Share


  Anders P VIP
du har gjort en sångtext igen min vän. Kan hålla med föregående om avvikelse från rytmen i vers 2 rad 2 men det märks endast när man ska läsa, inte om man sjunger.
2006-08-29

  Daniel_78 VIP
jag kan inte se ändringarna men det känns bättre,
andra raden, ilar genom tuvor och snår
Ilar tycker jag inte fungerar i uttalet,
jag ändrar till 'som går' för in läsning,

Och där över ängarna dansar en vind
som går genom tuvor och snår
kysser en älva med rodnande kind
välver sig i hennes hår

förövrigt är den väldigt skönläst
i rullians o vackerhet :)
2006-08-28

  Last Word Spoken
ah, så vackert, visuellt och melodiöst!
2006-08-28

  Jojo
Oj, vad det flyter när man läser dina ord om den vackra hösten som man nästan kan längta till så som du beskriver den. Tack!
2006-08-28

  Madjori
Så fin denna dikten är...helt underbar!
Får bli en av mina favvos!!!
2006-08-28

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Kan riktigt känna en höstfrost i kinderna och frusna älvor som huttrar på äng... Vackert med träffsäkra rim som vanligt. Drömmer mig ofta bort i dina dikter. Hälsar vännen Fredrik
2006-08-28

  Daniel_78 VIP
denna hade jag faktiskt mycket svårt att läsa
och få orden att flyta genom raderna.

speciellt krångligt tyckte jag inledningen till
andra/tredje stycket var.
tror mönstret bryts lite där

Över ängarna dansar en frusen vind
ilar genom tuvor och snår
2006-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg