Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snäckor av glas

 

stranden ligger öde

bara jag i mina rum

tankar i trasigt flöde

med en röst klar och stum

 

vattnet slår mot min hud

då jag lägger mig att dö

sänder livet ett återbud

och till jaget ett adjö

 

var fanns det jag tänkte

det jag ville och förstod

när pärlor vackert blänkte

men förvrängdes till högmod

 

klipp min tunna navelsträng

förlös mig i tidlös plåga

min levnad ger minuspoäng

utan inlevelseförmåga

 

penetrera ett svagt ögonblick

i dans med döda blomstänglar

livets propagandatrick

bland färglöst otrogna änglar

 

vågornas smekning som i trans

svidande andetag i slutfas

min levnadsintolerans

försvinner i förstoringsglas

 

 

 




Fri vers av TiVa
Läst 1222 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2006-09-01 17:49



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Mycket skickligt använda och vägda ord som tycks dansa fram med lätthet.

MVH/Kristina
2008-05-22

  lodjuret/seglare VIP
bokmärker förstås
för...

Lent smeker texten
finsmakarens tunga

röster vandrar i ljuset
säg du hör dem sjunga
2007-03-01

  KonstigaKatter
Vackert eller rättare sagt helt underbar betraktelse av sig själv. Gillar varje vers, beundrar rim med ord som verkligen har sin vikt, särskilt "min levnadsintolerans försvinner i förstoringsglas".
2006-11-03

    ej medlem längre
Vackert, vackert vackert....målande bilder.
2006-10-07

  Poetnissa
Riktigt otroligt bra! Gillar allt, men särskilt dessa två sista:
"penetrera ett svagt ögonblick

i dans med döda blomstänglar

livets propagandatrick

bland färglöst otrogna änglar



vågornas smekning som i trans

svidande andetag i slutfas

min levnadsintolerans

försvinner i förstoringsglas"

Jättefin rytm, flöde, ämnet är riktigt bra och väl beskrivet. Jag älskar den o vågornas smekning som i trans!
2006-09-20

  Suddad
Helt underbar!
2006-09-19

    Martall
OJojoj...du skriver bra
"min levnadsintolerans försvinner i förstoringsglas"
2006-09-14

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Den här är verkligen Perfekt! =)
2006-09-11
  > Nästa text
< Föregående

TiVa
TiVa