Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...allt handlar om perspektiv och dess förskjutning..



blekt mörker

 

 

 

Jag kallade det mörker
och rös inför dess kompakta väggar.

 

Men det var mitt namn
på det, vad det nu var,
som gav det makt över mig.

 

Nyss upptäckte jag
att det bara varit mina ögon
som var stängda.

 

Jag vågade öppna dem
mörkret bleknade
vid blotta tanken.

Att någon genomskådade det.




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 1054 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2006-09-05 09:14



Bookmark and Share


  aol
klokt fint och berörande skaldat,
2013-11-02

  Jana
Vackert!
Jag fick känslan av att saker och ting inte alltid är så stora och komplicerade som de tycks vara vid första anblicken.
Dikten flöt på så fint också och när orden känns självklara då fångar de mig.
2006-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer