Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så mycket av livet levs tvärs böljegången.. det kostar på att kämpa emot.



Tidvatten


Har du märkt det
allting böljar
inget är konstant
allt flyter


Ibland i cykler
så långsamma
man tror att inget händer
medan själva jorden
höjer sig under ens fot


Men allting flyter
bara inom sina stränder
allt vänder åter till sig


Vår bristande uppmärksamhet
kortsiktiga mani
att jaga nyheter

 
Söver  medvetandet
om att allt går igen
och igen


Så jag går igen
på tidvattenstranden
fotknölsdjupt
i den övergivna sanden


Kvicksandshål skapade
av det utflutna vattnet
undviker jag



och stannar inte
mina steg där
eller här

 

För risken att fastna
i baksug
drabbar bara den
som glömmer

 

böljegångens
oföränderlighet 

 

 




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 420 gånger
Publicerad 2006-09-05 09:34



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
Underbart tänkt och skrivet! Tycker jag .som älskar havet. Fin uppbyggnad
med de avdelade "verserna", som ökar spänningen och överraskningarna
inför nästa rad.
2006-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer