Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Damen i parken

Enstaka sällskap fyller parken
Denna söndags-eftermiddag
Och gässen som gå runt på marken
Bjudes mat utav en dam

Ja, gässen stå i samlad skara
Och tränger sig för maten;
O, det går ej att undanvara
Denna sköna söndagsgåva

Damen som är gammal, klädd i grönt
Bågnar som ett träd
Hon säger; det är alltid skönt
Att se att djuren äter

Hon har svarta hår på kinden.
Från en kasse kastas havre
Upp, och gässen under linden
Följer ivrigt nedslagen.




Fri vers av Ferne
Läst 370 gånger
Publicerad 2006-09-10 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ferne