Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kamrats betydelse

Vill jag höra dina sånger än?
Du drar i mig, nu; känn;
”Finns bland ljuden inte livets puls
Som jag söker, men,

Är den inte verkligare här?
Du vet, den är mig särskilt kär
Ty varje gång jag påbörjar att sjunga
Uppstår den, jag svär!

O, därför skall jag alltid finna
Att lyckan bäst består i mina
Försök att med toner avancera
genom livets hårda hinna”

O, vill jag höra detta än?
Söker jag ej nu en annan vän,
Och andra ljud som vidrör mig,
Innan jag åhör dig igen?




Fri vers av Ferne
Läst 358 gånger
Publicerad 2006-09-17 20:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ferne