Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Agg mot människornas välvilja

Jag ser ej ut som Martin Luther
Har ej åkt Erasmus rutter
Och det gör mig endast butter
Att ständigt lyssna till
Vad man med dessa herrar vill;
Antingen mörda eller älska,
Men aldrig tiga still!

Människan bygger sitt försvar
Bygg – inom en framtid snar
Tag det på fullt allvar!
Filosofin är endast min
Men hör, så blir den din
Den rymmer alla frågors svar
Ej annat behöver du ta in!

Tröttsamt är att höra
Människor söka förföra
Sitt eget lilla öra
Och jämt gå ut i strid;
Mot pöbelns trötta sinne yttra nid
Och tala om vad arten borde göra:
Brådska nu – börja smid!




Fri vers av Ferne
Läst 404 gånger
Publicerad 2006-12-17 14:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ferne