Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själen



En matt själ vandrar mot tidens ström,
har sedan länge glömt sin stora dröm.
Ett sovande sinne som aldrig mer vaknar,
trött på att vara den som ingen saknar.

Leds på den omänskliga lystnaden
själen önskar nå den stora tystnaden.
Fjärran verklighetens tröttnande skrik,
där hans lekamen blir ett ruttnande lik.

Där ska själen så drömma i evighet
och ostörd få glömma i ensamhet.

© Boa Berg
2006-09-13
02:23




Fri vers av Boa Berg
Läst 500 gånger
Publicerad 2006-09-13 02:29



Bookmark and Share


    Erika H
vemodigt
men ändå vackert
det finns en äkta känsla av att verkligen vilja komma till ro
inte ett skrik på "se mig"
texten ger mig ett lugn
erika
2006-10-26

    Bodil Sandberg
Själens längtan..efter tystnadens otium...helt o fullt Gôrbraaaaaaaa poetat...här finns djup...känsla...poesins grundstenar!
2006-10-21

  Aurelio
Fruktansvärt vackert.
2006-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg