Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankebubbla

 

Så var det då ånyo val

o genast börjar jag grubbla

kryper snabbt inom mitt skal

o alstrar en tankebubbla

 

Lägger jag min röst på blått

vad får jag då av Reinfeldt

låter han mig leva flott

eller får jag bo i tält?

 

Säger jag att rött är toppen

vad får jag tillbaks istället

inget socker i kaffekoppen

en slant till uppehället?

 

Lägger jag min röst på grönt

vad bjuds jag då tillbaka

låter dom mig leva skönt

vad måste jag försaka?

 

Säger jag att Folkpartiet duger

hör jag hur sossarna vråla

nej nej nej dom bara suger

på ramarna för dom är snåla

 

Ja snart får man väl gråa hår

man fattar just inte ett skit

låt oss nu ta en styrketår

säg dricker du akvavit?

 

Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 246 gånger
Publicerad 2006-09-15 13:36



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Hej Bodil!

Vi har redan röstat. Riksdag F!. Landsting F!. Kommun F!. Vad F! egentligen vill har vi ytterst dimmiga begrepp om men vi vet vilka vi inte längre orkar rösta på.

Och Gudrun är fräsig på nåt vis. Hon kan ta ett glas och vara som en människa. Och stå för det.

Kram! Rune.
2006-09-15

  prinscess VIP
mycket bra beskrivet
det här med valet
så som du bara kan Bodil
jättebra
hoppas att du kommer till insikt
vad du ska rösta på så det känns rätt....
2006-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg