Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vägen över torget, 17:e februari


om jag stannar här, med två kassar och försöker ändra mig. med två oroliga händer och försöker tro på ord. och skär bort en del av magen. den som vänder sig.

eller om jag vänder mig. om man kan få den här platsen bakom ryggen, i en rörelse framåt. och se sin andedräkt göra moln i luften. och tänka jag kommer aldrig hit igen.

och dra in den i djupa andetag. kylan, som plötsligt sitter, som bly, runt rädslan. som stillar, dödar och rengör.



















Fri vers av baklänges
Läst 399 gånger
Publicerad 2006-09-15 16:55



Bookmark and Share


  Jewel_x
Och jag vet inte riktigt
men jag känner mig förstådd

tack
2006-10-03

  a h de v
titeln antyder en vanlig dag, ger en vardaglig känsla, föder samtidigt en undran: vad hände den här dagen, söker svaret i dikten.. får bilden av någon som blivit spöad ute på gatan, eller varit med om något annat otäckt, någon som vill bort, som koncentrerar sig på rörelsen framåt, som endast -orkar/kan- iaktta sina egna andetag. du fångar ett kort kort ögonblick i diktjagets verklighet, skapar ett lite skrämmande vinterfotografi. slutordet -rengör- ger en klinisk, kall och något distansierad känsla.
2006-09-15
  > Nästa text
< Föregående

baklänges
baklänges