Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

riga


köttdiskar i långa rader
stilettklackspår mellan
gatstenarna
i sanden som det sägs att
den här staden är byggd på.
min blick fastnar på stövlar,
på andra sorters människor,
med bleka ansikten,
med okända ord, med lås
runt alla tänkbara
omfamningar

jag är så trött på
sättet hur ord passar
in efter varandra
hur man lärt sig ett
sätt att gå hur
ens rödmosiga ansikte
tittar tillbaka
i en spegel, utan
utveckling
och att det är det enda,
man har.

hur man knyter sina
skosnören
och har en halv kropp
lutad framåt,
in i nästa kamp med ett
kommande nu
och de här gatorna
är så gamla,
och skänker ändå
ingen ålder
till mitt uttryck
och allt förtryck,
som är trampat i
kullerstenen,
blir bara en historia
i en bok som förintar
min oskrivna







Fri vers av baklänges
Läst 1031 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-11-18 23:45



Bookmark and Share


  TystnadTalar
helt fantastiskt beskrivet!
2010-08-01

  Anna Frölander
ja, du... jag förstår att jag verkligen börja sakna din poesi. Den här är fantastiskt stark i sin form, bilderna som blandas med känslan av ett slags utanförskap gentemot andra men ändå mest med sig själv. En främling inför sig själv, det egna jagets tillstånd av stillastående, upprepning på upprepning. Och inte gör det oundvikliga åldrandet saken bättre, ibland behöver man mer tid, så mycket tid att det inte ens finns... Tack och jag hoppas du är tillbaka snart!
2008-02-29

  Joanskij
\"jag är så trött på\" - stycket är inget mindre än genialt !
2007-12-07

  Christer Eriksson
riga var det, var där en gång. en smal befolkning långt ifrån dessa fetlagda svenska klagomurs40-talister som låtsas problem. denna dikt som jag ser klarade klockslaget med sexton minuter är verkligen bra. tycker om dessa längre texter och du krokar i och går vidare det är enkla fina ord precis som det ska vara. slät och len poesi. jag vet inte men det fanns massor att citera men jag väljer..

\"till mitt uttryck
och allt förtryck,
som är trampat i
kullerstenen,
blir bara en historia
i en bok som förintar
min oskrivna\"

.. detta är den bästa hitills av din månadslånga diktkamp. grymt..
2007-11-19
  > Nästa text
< Föregående

baklänges
baklänges