Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har en busskompis fast han vet inte om det själv

jag letade upp din port idag
tänkte gå in i trapphuset
bara för att se vilken våning du bor på
men det var ingen sån där vanlig trappuppgång
som alla andra har

men du är inte som alla andra
och i din trappuppgång finns ingen lista över vart du bor

i en liten sekund tänkte jag att jag skulle gå upp
och läsa på varje dörr, söka efter ditt namn
men vad skulle jag gjort om jag mötte dig
halvvägs upp i trappan
för du vet att en sån som jag
inte bor i sådana här
speciella trappuppgångar

fast egentligen är det väl det jag vill
att du ska se mig, komma ihåg mig
från bussen varje morgon
men trapphuset ekar tomt av din frånvaro

så jag gick igen med kroppen fylld av vetskapen
att vi ses på bussen imorgon






Övriga genrer av Elie
Läst 618 gånger
Publicerad 2006-09-20 17:59



Bookmark and Share


  önska
denhär dikten är superbra. tack.
2006-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Elie