Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlöst


Aldrig under, solens strålar,
ack ej ens, i sken från månar
har jag ängel, dig fått skåda
Du har ack, likt glöd fått låga
dold i djupet, av det förkolna

Men i svärtan av salig sömn
skall du ängel, likt dagdröm
beslöjas: sotig, solkigt skön
Men så ren, i ädel sanning
kråkvingars ömma omfamning -

likt ett barn i moderns barm,
hålls jag skör, så utan harm
- kramas ur en sista andning
o beseglas vår beblandning
Jag likt Du, äntligt till damm













Fri vers av Eduardo
Läst 417 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-16 03:24



Bookmark and Share


  Sanchez VIP
mycket vacker dikt, med intressant språkbruk
och det finns flera alternativa tolkningsmöjligheter vilket är en bra diktegenskap enligt mig
2007-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Eduardo
Eduardo

Mina favoriter
Kärleken
Underliv kreativ