Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vinterstopp

 

Dagen då min axel gick ur led

hade självaste isen övervintrat

mellan tankarna om mig själv

och kotorna som tröttnat på bärgningen

av varandra.

Blodet hade samlats kring något roligare,

på ren trots.

En fest i mellangärdet.

Party i knäskålarna.

Och vingligt blev det när kaktusspriten hälldes ut,

ner och in i min glaciär av inre fästning.

Vingligt och omloppskaoset var ett spyfärdigt faktum.

Ramlade förstås och när hela alltet stod i vägran

och ingenting kändes igen

gick förstås axeln ur led.

Men våren kom.

Och allting föll på plats.




Fri vers av vissla
Läst 403 gånger
Publicerad 2006-09-28 21:09



Bookmark and Share


  ammie
Din lek med orden blir till fest i mina sinnen... tack...
2006-10-24

  nicklas ekström
ja tequila ska man akta sig för ;) ... det kan vara farligt
2006-09-30

  Propella
Du har en enastående förmåga att skapa nya vinklingar, nya ord och fyndiga meningar.
2006-09-29

  Per Rydberg
Mmm. Vilket härligt ordflöde du har i den här. Ditt sätt att ta med vardagsord i känslobeskrivningen imponerar på mig!! Så är det helheten!!
Din avslutningsrad knyter verkligen ihop dikten!! Njuter stort!!
2006-09-29

    Camillaa
FINT SKRIVET
/ C *
2006-09-28
  > Nästa text
< Föregående

vissla
vissla